Ce beneficii putem obţine cu ajutorul produselor coreene de îngrijire a pielii?

Rutina coreeană de îngrijire a pielii a fost în vogă de ceva vreme. Nu e de mirare că frumuseţea şi produsele pentru piele din Asia sunt cele mai căutate din lume. Aflaţi cum se demachiază femeile asiatice şi descoperiţi cele mai populare produse cosmetice precum produsul de exfoliere coreean, măsca de hidratare sub formă de foaie şi crema facială de regenerare pe bază de extract de melc.

Rutina de demachiere coreeană

Îngrijirea pielii conform tradiţiei coreene se efectuează în câteva etape. Este asemănătoare rutinei de demachiere. Femeile coreene utilizează uleiuri, produse de curăţare şi spumă pentru îndepărtarea machiajului. Un ulei, e.g. uleiul de trandafir, începe ritualul coreean de îngrijire a pielii. Produsul are rolul de a dizolva machiajul, iar produsul de curăţare îndepărtează excesul de ulei şi reziduurile de machiaj. Spuma, pe de altă parte, este utilizată pentru masarea tenului (trebuie să evitaţi zona ochilor). În timpul tratamentului, spuma de curăţare a porilor în profunzime este astfel formată. Deoarece pielea se usucă după masaj, aplicaţi un toner facial pentru restabilirea pH-ului.

Procedura de demachiere coreeană oferă rezultate după doar patru săptămâni de aplicare cu regularitate: porii sunt mai puţin vizibili, tonul pielii se uniformizează. În ceea ce priveşte spuma, aceasta îndepărtează rapid şi eficient reziduurile de machiaj şi durează foarte mult timp.

Produs coreean de exfolirere a pielii – Beneficii

Procesul de îndepărtare a machiajului este, de obicei, finalizat prin aplicarea unui produs hidratant. Nu şi în Asia. Femeile din Coreea utilizează mai întâi scruburi cu acţiune delicată care exfoliază celulele moarte ale pielii. Scrubul sub formă de cremă pe bază de extract de kiwi este un produs care merită recomandat. Pentru a îndepărta celulele moarte, nu este nevoie să frecaţi produsul în piele – aplicaţi-l evitând zona ochilor, lăsaţi să acţioneze în jur de 15 minute, masaţi delicat şi clătiţi cu apă. Similar multor alte produse de piele coreene, produsele de exfoliere au proprietăţi de albire – acesta este probabil secretul tenului lor impecabil. Acizii AHA incluşi în scrub exfoliază, în timp ce vitamina C îmbunătăţeşte culoarea pielii.

Mască hidratantă sub formă de foaie – Beneficii

După îndepărtarea machiajului şi exfoliere, este timpul să oferiţi tenului un plus de nutriţie. Utilizaţi o mască hidratantă sub formă de foaie; aceasta este alcătuită din bumbac şi îmbibată în substanţe nutritive. Se recomandă aplicarea măştilor în zilele de exfoliere. Masca hidratantă sub formă de foaie este foarte uşor de aplicat: se scoate din ambalaj şi se presează la nivelul tenului, potrivind orificiile pentru ochi şi buze. Masca este perfectă pentru călătorii deoarece ocupă puţin spaţiu şi nu este nevoie să o aduceţi înapoi. Masca hidratantă sub formă de foaie oferă un plus de strălucire. Aceasta trebuie selectată în funcţie de tipul tenului.

Cremă facială regeneratoare pe bază de extract de melc – Beneficii

Odată ce aţi terminat cu masca, o idee minunată este să aplicaţi o cremă reparatorie, bogată în extract de melc. Acesta este un produs versatil care rezolvă mai multe probleme simultan: conferă luminozitate tenului decolorat, reduce liniile fine, curăţă pielea eliminând impurităţile, calmează iritaţiile, elimină coşurile şi comedoanele, reglează secreţia de sebum. Un alt beneficiu – este durabilă şi are o acţiune foarte delicată. Acţiunea delicată rezultă din concetraţia ridicată de extract de melc – 92%. Luând în considerare proprietăţile puternice de regenerare ale cremei, aceasta ar trebui aplicată înainte de culcare. Astfel, pielea este hrănită, moale şi netedă, iar porii deschişi, coşurile şi petele pigmentare sunt reduse.

Crema regenerativă pe bază de extract de melc este considerată de femeile coreene ca prima etapă de hidratare a pielii, care funcţionează în acelaşi timp ca bază pentru o cremă nutritivă sau hidratantă. Cu toate acestea, acest produs cosmetic este atât de intens încât nu este nevoie de aplicarea unor alte straturi de cremă. În schimb, se recomandă aplicarea unei creme separate de ochi.

De ce produsele de piele coreene cresc în popularitate?

Popularitatea produselor coreene de înfrumuseţare poate fi explicată prin admiraţia tenului perfect şi neted şi prin tonul uniform al pielii femeilor coreene. Un aspect de reţinut este că îngrijirea regulată a pielii ar trebui însoţită de un stil de viaţă sănătos – reducerea expunerii la soare, utilizarea filtrelor UV şi alimentaţia bogată în legume, fructe şi peşte.

Produse de îngrijire a pielii coreene pe care trebuie să le aveţi

În ceea ce priveşte îngrijirea pielii, nu ezitaţi să urmaţi exemplul femeilor coreene. Ce merită să „împrumutaţi”:

  • demachierea profundă utilizând uleiuri şi geluri,
  • utilizarea regulată a produselor de exfoliere,
  • aplicarea cremelor pe bază de extract de melc înainte de culcare.

După o lună de utilizare a produselor coreene, tonul pielii se va uniformiza, va deveni neted şi fără coşuri, pori deschişi şi pete pigmentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *