Mic dejun pentru frumusețe. Ce să mănânce în dimineața pentru a arata bine?

În conformitate cu un vechi proverb ar trebui să mănânce un mic dejun ca un rege, cota de cina cu cineva și cina da săracilor. Cu toate acestea, realitatea este puțin diferită, este de calitate nu cantitate din produsul alimentar care are un impact asupra sănătății noastre. Ce ar trebui sa mananci la micul dejun? Ce fel de produse trebuie să adăugăm la meniul nostru de dimineață?

1. Cerealele

Cerealele sunt fără îndoială, unul dintre cele mai mari surse de fibre . În plus, are cantitate mai mică de zahăr . Pentru micul dejun putem mânca, nu numai fulgi de ovăz, dar, de asemenea, orz, secară, grâu sau de grâu dinkel fulgi.

2. Pâine din cereale integrale

Spre deosebire de pâine albă, pâine din cereale integrale sau sub formă de rulouri constau mult mai mulți carbohidrați fibre, vitamine si minerale.

3. Iaurt grecesc

Toate tipurile de iaurturile naturale sunt o sursa de proteine si calciu , și ceea ce este cel mai bine despre ei este că au un gust minunat cu fructe, nuci sau fructe uscate.

4. Ouă

Ouăle sunt o gustare cu conținut ridicat de proteine și scăzut de calorii, cu o mulțime de grăsimi saturate , vitamine (D, E, K, B6) și calciu. Ouă pentru micul dejun au un avantaj suplimentar în sumă mare de antioxidanti.

5. Fructe proaspete

Ce fructe ar trebui sa mananci la micul dejun? Mai întâi de toate, bananele ( sursă de vitamine și minerale ), căpșuni ( bogat in vitamina C si fibre ), fructe de padure (bogate in antioxidanti, in special boabe si afine ) și kiwi ( plin de vitamina C, fibre si potasiu ). Am putea numerate aproape fiecare fruct prin proprietățile sale mari, cu toate acestea, probabil ai renuntat citricelor, din cauza ele sunt bogate în zahăr.

6. Sucul de portocale

Printre toate citricele, sucul de portocale, este o excepție mândru umplut cu vitamine (cum ar fi prețioasă de vitamina D noastre). Cele mai bune va fi proaspăt stors, 100% suc natural de portocale.

7. Germenii de grâu

Germeni pentru micul dejun? De ce nu? Cei de la grâu sunt bogat in vitamina E si acid folic . Aveți posibilitatea să le adăugați la iaurt grecesc sau pus in sandwich-ul.

8. Seminte de in

Semințele de in pisate (atenție- stomacul nostru nu poate digera semintele intregi ale inului), este de neprețuit sursă de acizi grași omega-3 , fibre și antioxidanți anti-cancer.

9. Ceai

O ceașcă de ceai în dimineața la micul dejun poate livra cantitate mare de antioxidanți . Catechine conținute în ceai are influență suplimentară asupra sistemului nostru imunitar . Cel mai bun este de ceai verde, desigur.

10. Cafea

Asociem cafea cu efectele sale negative, cu toate acestea, nu este în întregime adevărat. De fapt, o ceașcă de cafea la micul dejun scade sansa de diabet zaharat , procese mai lent de îmbătrânire , scade nivelul de colesterol si este o sursă de antioxidanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *