Care sunt diferenţele între cremele BB, CC şi DD?

Crema BB a revoluţionat piaţa cosmetică. În orice caz, de ceva vreme, puteţi găsi pe piaţă şi creme CC şi DD. Prin ce sunt diferite aceste produse cosmetice faţă de crema BB? Ce proprietăţi au cremele BB, CC şi DD şi care este scopul acestora?

Crema BB – proprietăţi

Crema BB provine din Asia, unde femeile au utilizat acest produs cosmetic încă din anii ’80. Puţine persoane ştiu că Germania este ţara care a inventat crema BB. Iniţial, crema BB a fost un produs cosmetic de elită, folosit doar de acriţele coreene, dar acest lucru s-a schimbat. În prezent, femeile din toată lumea o utilizează zilnic.

Femeile asiatice sunt cunoscute pentru tenul perfect, de aceea, în ultimii ani, companiile europene şi americane au fost nerăbdătoare să utilizeze formula cremei BB. În prezent, aproape orice marcă are pe piaţă propria versiune a acestui produs cosmetic.

Abrevierea „BB” derivă din denumiri precum „Blemish Balm” (Balsam Imperfecţiuni), „Beauty Balm” (Balsam Frumuseţe) sau „Blemish Base” (Bază Imperfecţiuni). Toate se referă la proprietăţile versatile ale acestui produs cosmetic, care combină efectele fondului de ten, cremei hidratante şi anticearcănului. Multe dintre cremele BB originale conţin agenţi de protecţie solară deoarece femeile asiatice preferă să se ferească de soare. Această tendinţă a fost imitată, de asemenea, de unii producători europeni de creme BB.

Crema BB înlocuieşte câteva produse cosmetice diferite, acesta fiind cel mai mare avantaj al său. Admiratoarele acestui produs cosmetic îl utilizează în loc de cremă, anticearcăn, bază de machiaj şi fond de ten.

Cremele BB, în primul rând, hidratează, matifiază şi uniformizează tenul, iar unele adugă un plus de luminozitate. Cremele BB originale conţin siliconi care netezesc pielea şi maschează petele minore, mai ales cicatricile post-acneice.

Crema BB – pentru cine este potrivită?

Crema BB este un produs ideal pentru adolescente deoarece fondul de ten cu formulă intensă nu este recomandat pentru pielea lor delicată şi tânără. Deoarece acest produs cosmetic este perfect pentru camuflarea multor imperfecţiuni, fără a supraîncărca pielea, şi femeile mai în vârstă îl pot folosi. În orice caz, dacă aveţi un ten problematic, doar crema CC răspunde nevoilor dumneavoastră.

Crema CC – proprietăţi

Cremele CC sunt considerate o versiune îmbunătăţită a cremelor BB deoarece, ca şi cele din urmă, hrănesc şi hidratează tenul, însă oferă acoperire completă.

Abrevierea „CC” se referă la „Color Control Cream” (Cremă Control Culoare), „Color and Care” (Culoare şi Îngrijire) sau „Color and Correct” (Culoare şi Corectare). Toate aceste expresii se referă la acţiunea produsului cosmetic, care constă în camuflarea imperfecţiunilor şi îmbunătăţirea condiţiei tenului.

Crema CC – pentru cine este potrivită?

Crema CC nu va răspunde nevoilor femeilor cu probleme de piele serioase, precum cicatrici profunde, decolorare severă a pielii sau inflamaţii. Aceste tipuri de imperfecţiuni necesită tratamente speciale deoarece sunt dificil de mascat.

Crema BB şi crema CC – asemănări şi deosebiri

Crema CC are la bază formula cremei BB, însă este concepută pentru piele mai problematică. Efectul cremei CC, ca şi al cremei BB, are la bază combinaţia de corector şi fond de ten, cel din urmă având proprietăţi mai puternice de camuflare. Crema CC are scopul principal de a matifia schimbările severe de piele precum acneea, petele acneice şi venele în formă de păianjen, capilarele dilatate şi tenul înroşit, în timp ce proprietăţile sale de vindecare sunt secundare. Cremele BB au o acţiune inversă. Rolul lor principal este de a accelera procesul de regenerare al pielii iritate. Prin urmare, diferenţa este uşor de indicat: crema CC maschează mai bine decât crema BB şi, adiţional, conferă luminozitate tenului, pe de altă parte, nu susţine tratamentul leziunilor la fel de eficient precum crema BB, care are efecte antiseptice şi antiinflamatorii de necontestat.

Crema DD – proprietăţi

Abrevierea „DD” înseamnă „Dynamic Do-All” (Face Totul Dinamic). Crema DD combină efectele cremelor BB şi CC şi, în plus, conţine ingrediente anti-rid. De aceea, combate semnele de îmbătrânire a pielii şi maschează ridurile fine.

Crema DD este concepută pentru a oferi o îngrijire mai bună şi deţine efecte de mascare mai bune decât celelalte tipuri de creme şi, de asemenea, are proprietăţi de hidratare. Cu toate acestea, este un produs cu consistenţă delicată.

Crema DD – pentru cine este potrivită?

Cremele DD au proprietăţi de îngrijire mai intense decât cremele BB şi CC. Caracteristica diferită principală este grupul ţintă – cremele DD sunt concepute pentru femeile cu ten matur şi pretenţios. Prin urmare, proprietăţile acestui cosmetic nu sunt doar de mascare, ci şi de reducere a ridurilor şi de iluminare a tenului, prevenind în acelaşi timp procesele de îmbătrânire a pielii şi ameliorând semnele de oboseală.

Crema BB, crema CC şi crema DD – prin ce se diferenţiază unele de altele?

În concluzie, cremele BB au ca grup ţintă adolescentele şi femeile care nu necesită o bază de machiaj cu acoperire completă sau proprietăţi speciale de îngrijire. Crema CC oferă acoperire femeilor cu piele problematică şi decolorată. În schimb, crema DD este concepută pentru a creşte efectul de îngrijire şi pentru a satisface nevoile pielii mature.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *