Acidul hialuronic. Poate fi utilizat individual?

Este un produs celebru datorită proprietăţilor naturale pentru piele şi acţiunii asemănătoare unui magnet asupra moleculelor de apă – le atrage şi menţine, oferind astfel o hidratare perfectă. Ce alte proprietăţi are acidul hialuronic? Cum se utilizează pentru a obţine beneficii maxime?

Nu pare să iasă în evidenţă. Acidul hialuronic cosmetic este un lichid incolor sub formă de gel dens. Îl cunoaştem de peste 70 de ani, de când a fost izolat în laborator. Ce alte aspecte nu cunoaşteţi despre acest acid?

Proprietăţile acidului hialuronic

Stimularea nivelului de hidratare este cel mai mare beneficiu al acidului hialuronic. Acesta atrage moleculele de apă şi le leagă eficient pentru a genera un nivel constant de hidratare. Acest ingredient este responsabil pentru menţinerea cantităţii de apă în organism. Previne pierderea apei, prin urmare nici pielea, nici părul nu devin prea uscate.

Cu toate acestea, acidul hialuronic oferă mult mai multe beneficii. Ajută la menţinerea aspectul tânăr al pielii. Pe de o parte, acesta oferă un nivel optim de hidratare. Pe de altă parte, are numeroase calităţi suplimentare. Accelerează procesul de vindecare a leziunilor, minimizează aspectul petelor, măreşte elasticitatea pielii, reduce ridurile, acţionează ca un filtru natural protejând împotriva factorilor externi, stimulează producerea unei cantităţi mai mari de colagen.

Ştiaţi că acidul hialuronic este, de asemenea, responsabil pentru transportarea altor nutrienţi în interiorul pielii? Pielea perfect hidratată absoarbe mai multe ingrediente active.

Mod de acţionare – superficial, profund

Multe persoane cred că acidul hialuronic acţionează în interiorul pielii. Cel natural acţionează în acest mod. Cel oferit de produsele cosmetice? Din păcate, nu. Moleculele de acid hialuronic au o masă diferită. În orice caz, chiar şi cele mai mici molecule nu sunt capabilă să pătrundă în straturile profunde ale pielii sănătoase. Din punctul de vedere al produselor cosmetice, toate proprietăţile acidului hialuronic rezultă din prezenţa sa la suprafaţa pielii. Prin hidratarea epidermei, acidul facilitează pătrunderea altor substanţe active. Acesta calmează iritaţiile, reduce presipoziţia pileii la uscare şi conferă fermitate.

Cum se utilizează acidul hialuronic?

Gelul pe bază de acid hialuronic este un produs cosmetic universal. Nu numai că este un ingredient minunat de îngrijire a pielii, dar acţionează şi ca produs de înfrumuseţare DIY şi se potriveşte perfect cremelor, balsamelor şi altor produse preferate. Aflaţi cele mai populare utilizări ale acidului hialuronic. Găsiţi-l pe cel care vi se potriveşte cel mai bine.

INDIVIDUAL

Acidul hialuronic acţionează ca un produs hidratant puternic. Îl puteţi achiziţiona sub formă de gel cu acţiune delicată şi aplica pe pielea umezită a feţei, gâtului şi decolteului. Înainte de a netezi acidul hialuronic la nivelul pielii, o idee bună este de a umezi pielea cu apă sau hidrosol pentru ca acidul să se lege de acesta.

SUB OCHI

Datorită calităţilor incredibile de hidratare şi întărire, acesta acţionează ca un ser eficient de lifting facial care poate fi aplicat chiar şi la nivelul pielii sensibile de sub ochi. Tapotaţi uşor o cantitate mică de acid hialuronic în zona de piele de sub ochi pentru a reduce liniile fine, pentru a îmbunătăţi tonul pielii, şi pentru a-i conferi fermitate şi luminozitate.

ADĂUGAT ÎN PRODUSUL HIDRATANT

De asemnea, îl puteţi combina cu produsul cosmetic preferat. Adăugarea acidului hialuronic în cremă îi îmbunătăţeşte modul de acţiune, stimulând capacitatea de absorbţie şi de hidratare. Pentru a obţine o cremă cu consitenţă mai uşoară dintr-o cremă grea şi densă, adăugaţi câteva picături de gel pe bază de acid hialuronic.

ADĂUGAT ÎN TONER

Acidul hialuronic îmbunătăţeşte puterea de hidratare a tonerului facial într-un mod natural. Prin adăugarea a câteva picături din acest ingredient, puteţi oferi oricărui toner o consistenţă mătăsoasă pentru a obţine o piele netedă, moale şi incredibil de hidratată.

CU UN ULEI NATURAL

Combinarea acidului hialuronic cu uleiul vegetal preferat este cea mai bună metodă de a profita la maxim de acest ingredient. Acest duet acţionează ca un ser eficient pe bază de ulei, care leagă apa la nivelul pielii şi (datorită uleiului cu calităţi emoliente) previne deshidratareea, netezeşte şi protejează e.g. împotriva soarelui.

PENTRU VÂRFURILE PĂRULUI

Aceeaşi combinaţie – acid hialuronic plus ulei – va acţiona pentru a proteja şi îngriji vârfurile părului. Acest tip de ser pentru vârfurile părului previne despicarea, adaugă fineţe şi protejează împotriva factorilor mecanici de deteriorare.

PENTRU PĂR

Deşi acidul hialuronic este mai popular în îngrijirea pielii, este un produs interesant de îmbogăţire a produselor de îngrijire a părului. Îl puteţi adăuga în şampoane, balsamuri şi măşti de păr. Ce beneficii veţi obţine? Acidul hialuronic intensifică acţiunea acestora şi oferă un păr mătăsos şi neted. Reduce acţiunea de uscare a substanţelor de spălare incluse în şampon.

PENTRU ÎNGRIJIREA SCALPULUI

Aplicare acidului hialuronic direct la nivelul scalpului se aseamănă utilizării unui ser de hidratare. Este un ingredient care reduce iritaţiile, conferă calmare, consolidează bulbii şi chiar ridică rădăcinile părului.

CU ARGILĂ COSMETICĂ

Măştile pe bază de argilă devin din ce în ce mai populare. Dacă doriţi să le stimulaţi efectele, utilizaţi acid hialuronic în loc de apă. Amestecul de argila cosmetică cu acid hialuronic rezultă într-o consistenţă cremoasă, plăcută, cu acţiune mai intensă şi cu proprietăţi mai eficiente de hidratare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *