Uleiul de Marula în îngrijirea pielii & părului. Vă veţi îndrăgosti de uleiul de Marula la fel ca elefanţii africani?

Uleiul de marula este deseori comparat cu uleiul de argan – de cele mai multe ori, în ceea ce priveşte proprietăţile. Acesta este un produs cosmetic universal, natural şi antioxidant. Cum acţionează uleiul de marula? Cum îl putem folosi în îngrijirea frumuseţii?

Uleiurile au devenit din ce în ce mai populare în domeniul cosmetic. Printre uleiurile provenite din Africa, uleiul de marula este printre alegerile de top, aacesta fiind extras din fructul arborelui cu acelaşi nume (Sclerocarya Birrea). Acesta face o concurenţă serioasă uleiului de argan din Maroc care, în prezent, este inclus în aproape orice produs cosmetic.

Uleiul de Marula vs. Uleiul de argan

Câştigătorul – în lupta dintre uleiul de argan şi cel de marula – nu poate fi stabilit fără întrebări. Ambele uleiuri asigură o îngrijire complexă şi o serie de beneficii de care aţi putea fi interesate. Înainte de a alege unul dintre aceste două uleiuri, ar trebui să aflăm care sunt asemănările şi deosebirile dintre ele.

În ce mod este uleiul de argan diferit de cel de marula?

  • Ambele uleiuri provin din Africa, totuşi uleiul de marula este extras din plante sălbatice.
  • Uleiul de marula conţine mai mult acid oleic, prin urmare, este mai hrănitor şi mai hidratant.
  • Deşi ambele uleiuri au proprietăţi excelente de regenerare şi întinerire, uleiul de marula este mai delicat la nivelul pielii.
  • Ambele uleiuri au o culoare aurie, însă miros diferit – uleiul de marula are un miros delicat de nuci.

Uleiul de Marula – caracteristici

Îl puteţi recunoaşte nu numai după aroma de nuci (delicată, plăcută şi memorabilă). Are o consistenţă uşoară, prin urmare se absoarbe imediat şi nu lasă un strat uleios la nivelul pielii. În plus, uleiul de marula durează şi îşi menţine proprietăţile foarte mult timp. Trebuie păstrat într-un loc rece, uscat şi ferit de lumina soarelui.

Ştiţi ce ascunde uleiul de marula în compoziţia sa? O serie completă de substanţe nutritive valoroase: o mulţime de acizi graşi omega-9, vitamina E antioxidantă, vitamina C şi flavonoide.

Atât proprietăţile uleiului de marula (în special consistenţa sa uşoară) cât şi ingredientele sale îl fac popular în domeniul cosmetic. Este minunat pentru pielea corporală şi facială, pentru păr, pentru tratamentele cu ulei ale scalpului, pentru îngrijirea unghiilor şi chiar a buzelor crăpate sau pentru tratamentul genelor slăbite.

Acţiunea uleiului de marula

Care sunt proprietăţile uleiului de marula?

Datorită celor câţiva antioxidanţi din conţinutul său, uleiul de marula încetineşte procesele de îmbătrânire şi previne formarea prematură a ridurilor. În orice caz, principalul scop este de a menţine acelaşi nivel de hidratare a pielii. Acizii graşi din conţinutul uleiului de marula consolidează stratul natural hidrolipidic, menţinând astfel nivelul de hidratare optim – atât de esenţial pentru sănătate şi frumuseţe.

În plus, uleiul de marula este un filtru natural. Uleiul de marula, aplicat la nivelul pielii, protejează împotriva radiaţiilor UV nocive, regenerând în acelaşi timp. Este recomandat pentru tratamenele anti-acneice deoarece conţine flavonoide hrănitoare şi susţine reînnoirea celulară. Nu numai că îmbunătăţeşte procesul de reparare a pielii, dar şi oferă fineţe şi elasticitate prin stimularea sintezei colagenului.

Utilizat cu regularitate, uleiul de marula este un remediu împotriva petelor pigmentare, vergeturilor şi celulitei. Reduce inflamaţiile pielii, susţine regenerarea pielii şi nu astupă porii. În plus, uniformizează tonul pielii şi conferă rezistenţă. Este un remediu pentru numeroase probleme de piele.

Perfect pentru tratamentele de păr cu ulei

Căutaţi un ulei care să îngrijească părul, fără a-l supraîncărca sau îngrăşa? Printre uleiurile naturale, este dificil de găsit un ulei mai bun decât cel de marula. De asemenea, acesta este un produs concurent pentru uleiul de nuci de macadamia, cunoascut ca ulei invizibil (datorită abilităţii sale incredibile de a se adapta pielii).

De ce merită să aplicăm uleiul de marula la nivelul părului?

  • Face părul mai mătăsos la atingere.
  • Îmbunătăţeşte nivelul de hidratare şi nutriţie al fiecărei şuviţe.
  • Nu numai că netezeşte părul, dar şi redă strălucirea.
  • Controlează şuviţele de păr rebele.
  • Protejează împotriva luminii solare, îngheţului şi căldurii.
  • Accelerează timpul de uscare şi stilizare.
  • Previne electrizarea părului.
  • Defineşte buclele şi cârlionţii delicaţi.
  • Uleiul de marula asigură părului vitalitate şi un aspect tineresc.

Marula este adorat de… elefanţi

Şi un fapt amuzant! Similar femeilor care iubesc uleiul în îngrijirea părului, uleiul de marula este adorat de elefanţi. Aroma incredibilă a fructelor arborelui de marula atrage aceste animale. Elefanţii parcurg distanţe mari pentru a scutura fructele de marula din copaci (rupând ramurile şi distrugând trunchiurile în acelaşi timp; din fericire, copacii de marula se regenează rapid). Elefanţii culeg atât fructele proaspete, cât şi pe cele deja fermentate. Drept rezultat, în apropierea copacilor de marula, putem întâlni deseori… elefanţi beţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *