Siliconii în îngrijirea părului: Ce este de temut?

Există mulți oameni care folosesc produse pentru păr care conțin silicon în formula lor. Siliconul poate fi folosit pentru a oferi părului o strălucire, o strângere și un luciu. Unii oameni se tem că produsele siliconice ar putea avea un impact negativ asupra îngrijirii părului. Din fericire, chiar dacă produsele pentru păr conțin silicon, această substanță nu a fost demonstrată că are un efect negativ asupra sănătății părului. Din acest motiv, mulți au ales să continue să folosească produse cu silicon pentru a obține o strălucire și luciu în plus.

Beneficiile siliconului pentru păr

În primul rând, să explicăm de ce produsele care conțin silicon sunt atât de populare și de îndrăgite de către multe persoane. Siliconul conține molecule cu luminozitate de lumina artificiala, care se ataseaza de suprafata firului de par si formeaza un film subtire. Acest film face parul sa para mai stralucitor, mai moale si mai usor de pieptanat. Pe de alta parte, ajuta si la reducerea porozitatii parului si la prevenirea pierderilor de apa.

De asemenea, folosirea produselor siliconice poate fi benefica si in ceea ce priveste protectia parului, deoarece acest lucreaza ca un strat protector, care ajuta la limitarea daunelor cauzate de expunerea la soare si vant. In plus fata de protectie, folosirea unor produse siliconice poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea scalpului uscat si a mătreții.

De ce nu ar trebui sa te temi de produsele siliconice pentru par?

Unii oameni pot fi îngrijorați că produsele siliconice ar fi potențial daunatoare pentru păr. Cu toate acestea, este important de reținut că în mod normal, produsele pentru păr care conțin silicon pot fi folosite în siguranță. Dacă doriți să utilizați produse cu silicon, este esențial să știți că acestea sunt destinate să fie folosite în mod moderat. Atunci când produsele cu silicon sunt folosite prea des, aceasta poate să modifice structura părului și să creeze un efect de încărcare.

Excesul de umbrire și de îngroșare nu sunt benefice pentru păr și pot duce la creșterea fragilității și a uscăciunii. Din acest motiv, cel mai sigur ar fi ca produsele cu silicon să fie folosite în mod semi-frecvent și nu în mod zilnic. Este de asemenea important să se repare scalpul uscat inainte de a se folosi produse pe bază de silicon pentru par. Utilizarea suplimentara a siliconului poate fi intensificata prin efectul zguduitor al parului uscat si inflamat.

Alte produse de îngrijire a părului care nu conțin silicon

De asemenea, este important să înțelegeți că unele produse de îngrijire a părului nu conțin deloc silicon și sunt produse mai sigure și mai blânde pentru păr. Uleiurile naturale sau produsele organice sunt, de obicei, produse mai sigure de folosit pentru îngrijirea părului. Uleiurile naturale pot fi folosite pentru a hrani și hidrata scalpul, cum ar fi uleiul de ricin sau uleiul de măsline. Alte produse pot fi folosite pentru a hrăni și îngriji fiecare fir de păr, cum ar fi iaurtul, ouăle sau un amestec de ulei de cocos și de ricin. Aceste produse sunt nu doar benefice pentru scalp, dar contribuie și la strălucirea și luciul parului. De asemenea, recomandăm să folosiți produse fără silicon înainte de a începe să folosiți produse cu silicon.

Concluzie

În concluzie, produsele cu silicon pot fi folosite cu succes pentru a oferi strălucire și luciu părului dvs., dar este important să folosiți acestea în mod moderat și, în primul rând, să restabiliți sănătatea scalpului înainte de a le folosi. De asemenea, este recomandat să folosiți produse de îngrijire și produse fără silicon, cum ar fi uleiurile naturale sau produsele organice pentru a vă asigura că îngrijirea dvs. este blândă. Prin urmare, există câteva motive pentru care să nu ne fie teamă de produsele cu silicon.